Τασολάμπρου Χρυσούλα
-
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και από μικρή ηλικία έδειξε ότι είχε ιδιαίτερη κλίση στη μουσική.
Σπούδασε τη Βυζαντινή Μουσική, αρχικά κοντά στον εξαίρετο Μουσικοδιδάσκαλο, αείμνηστο τώρα, Απόστολο Παπαχρήστο και από την ηλικία των 11 ετών συμμετείχε στην εκκλησιαστική χορωδία του στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου.
Συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και εν συνεχεία στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Είχε καθηγητές τον Πρωτοψάλτη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Αθανασίου Ιωάννη και τον Αρχιμανδρίτη και Διευθυντή της Σχολής π. Ειρηναίο Νάκο.
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της πήρε το Δίπλωμα της Βυζαντινής Μουσικής με γενικό βαθμό ΑΡΙΣΤΑ αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις.
Έχει λάβει μέρος, ως χορωδός, σε πολλές συναυλίες βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής σε όλη την Ελλάδα.
Έχει ψάλλει σε πάρα πολλές Ιερές Ακολουθίες σε Ιερούς Ναούς και Μονές πολλών Μητροπόλεων της Ελλάδος (Αιτωλίας & Ακαρνανίας, Λευκάδας, Βέροιας, Ιωαννίνων, Καρπενησίου, Χαλκίδος, Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών). Έχει ψάλλει χορωδιακά σε Ακολουθίες χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Τον Ιανουάριο του 2016 και κατόπιν άδειας του Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα έψαλλε κατά τη Θ. Λειτουργία και την Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.
Έχει επίσημη Αρχιερατική άδεια για να ψάλλει.
Έχει κάνει σπουδές στην Ευρωπαϊκή Μουσική (ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και θεωρητικών (υποχρεωτική θεωρία και αρμονία). Έχει σπουδάσει ορθοφωνία – φωνητική με την σολίστ, υψίφωνο και καθηγήτρια φωνητικής, Γεωργία Τριανταφύλλου, στο Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου.
Έχει ιδρύσει και διευθύνει την Παραδοσιακή Βυζαντινή Χορωδία «ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» που έχει έδρα τη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου. Από το Νοέμβριο του 2015 είναι επίσημο Πολιτιστικό – Πνευματικό Σωματείο με πολλές συμμετοχές σε ιερές ακολουθίες, εκδηλώσεις και συναυλίες.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Διευθυντών Χορωδιακών και Οργανικών Συνόλων.